full_groeiland website

Dé digitale transformatie.

Zorg voor de #digitaletransformatie in je bedrijf en groei

Investeer je tijd niet langer in het samenrapen van cijfers, maar in het analyseren van informatie en het bijsturen van je processen.
De digitale transformatie van je financiële processen kan je helpen om sneller stappen te nemen en tijd te te sparen op de tijdrovende taken.
Krijg inzichten met geautomatiseerde financiële rapporten en bedrijfsdashboards.  Stel eenvoudig budgetten op en stuur ze makkelijk bij in forecasts.

Breng een bezoek aan onze stand en ontdek wat Blue Octopus en BizView voor je bedrijf betekent op de Finance- & Digitaliseringsbeurs 2.0.

In onze break-out sessie om 16u leggen we in detail uit hoe we jou kunnen helpen om dé digitale transformatie op gang te zetten in je onderneming.  Na de sessie is er voldoende tijd om ons al je vragen te stellen.

Schrijf je hier in voor de beurs en stuur ons alvast je vragen door om zeker een antwoord te krijgen.

Tot op 16 Mei in Turnhout.

featured_head-laptop

Is budgettering nog de moeite waard?

Hoe langer hoe meer hoor je geluiden dat het maken van budgetten bij grote bedrijven te veel tijd en moeite kost om dan weinig of niet opgevolgd te worden tijdens het jaar. Het budgetproces is vaak complex en manueel werk en voor velen is een automatische vergelijking met de huidige gegevens niet mogelijk.

Wat als grote bedrijven dit al zo moeilijk vinden?  Hoe denk je dan dat kleinere bedrijven hiermee omgaan?

Een plan is niets waard.

Onlangs hoorde ik het verhaal van Sofie, controller bij een middelgroot, Vlaams bedrijf.  Zij vertelde me dat voor het budget haar weken van hoogspanning bezorgde.  Weken wordt er besteed aan de analyse van de huidige gegevens, er worden ‘Wat als?’ scenario’s bedacht en cijfers op papier gezet waar niet iedereen achter staat, aldus Sofie.  Pas midden volgend jaar komen de budgetcijfers terug op tafel en worden er heel wat mensen beoordeeld op het al dan niet halen van de getallen die in dat document staan.  Zij concludeert dat een budget zo geen zin heeft.  Ik kan niet anders dan haar gelijk geven: op die manier is het plan niets waard.

Planning is het codewoord.

Het is niet het plan of budget an sich dat iets waard is, wel het ganse budgetteringsproces errond.

In het proces moet je 3 belangrijke fases onderscheiden:

  • De opmaak van het initiële budget
  • De opvolging van je budget in functie van je realisaties
  • De bijsturing

De eerste stap wordt al genomen door bedrijven en wordt door vele medewerkers vervloekt, net zoals door Sofie.

Mocht er in het bedrijf van Sofie werk gemaakt worden van onmiddellijke opvolging van de budgetten en vergelijking met de realisaties, dan zal het ganse bedrijf daar wel bij varen.

Opnieuw en opnieuw

Vanuit de opvolging moet je ook je plan gaan bijsturen: misschien zijn er nu nieuwe veronderstellingen die je kan hard maken waardoor je een beter zicht hebt wat je opbrengsten en kosten zullen zijn.

Door elk kwartaal, of idealiter elke maand, je budget te vergelijken met de realisaties, kan je bijsturen waar nodig.  Je maakt een nieuw plan of een nieuwe forecast en je zal een duidelijker beeld hebben van wat je al dan niet kan verwezenlijken tijdens de budgetperiode.

Waar haal ik de tijd?

Sofie beaamde dat het een stap vooruit zou zijn om dit meer frequent op te volgen.  Zij vraagt zich wel af wat dit haar aan extra tijd gaat kosten…

Door de opvolging van de realisaties en voorspellingen aan elkaar te koppelen op één platform én te automatiseren kost het voor Sofie niet meer tijd en moeite, maar net minder.  Alles samenbrengen op één platform zorgt ervoor dat Sofie minder tijd moet steken in het verzamelen van data.  Ze is Blue Octopus dankbaar omdat ze nu informatie kan analyseren en in forecasts kan bijsturen waar nodig vanuit één platform.

Op die manier is het zeker de moeite en ook de tijd waard. Voor elk bedrijf.

Ben je ook benieuwd hoe je nog meer betrokkenheid creëert vanuit je bedrijf, schrijf je dan hieronder in om het vervolg te kunnen lezen.

Dashboard

Octovizor Sense

Octovizor is vanaf nu beschikbaar in 2 smaken.  Voor de bestaande gebruikers van Qlikview blijft Octovizor op Qlikview beschikbaar; voor nieuwe klanten of Qlikview gebruikers die willen overstappen is vanaf nu ook Octovizor Sense beschikbaar.

De functionaliteit blijft exact dezelfde: je kan zo je financiële rapporten raadplegen via een dashboard of je actuele cijfers in detail bekijken, naast je budgetten.
Alle visuals zijn aangepast aan de nieuwe mogelijkheden in Qlik Sense.  Met Qlik Sense maken we Octovizor nog aantrekkelijker voor nieuwe gebruikers door haar gebruiksgemak en frisse visuals.

Overtuig jezelf en vraag ons een demo.  Hieronder geven we je alvast een eerste preview van dit product.

BCRW+Datum+WE 2018 (op blauw)_blauw

Bedrijven contact 22-23/11 @Expo Waregem

Breng ons een bezoek op de beurs Bedrijven Contact @Expo Waregem op 22 of 23 november.

 

Maak kennis met Jorn en Iwan van Blue Octopus en kijk wat Octovizor voor u kan doen.  

 

Kom gratis naar deze beurs door hier kaarten aan te vragen.

Octovizor_beurs

Octovizor

Ondernemers ondersteunen om focus te kunnen houden, dat is de missie van Blue Octopus.

Met Octovizor brengen we een standaardpakket op de markt gericht op de KMO, haar bedrijfsleider en de financiële mensen.  Octovizor biedt momenteel een waaier aan vaste financiële rapporten en dashboards aan, inclusief een budgetterings en forecast module.  Op die manier brengen we de automatisatie van het aanleveren van informatie ook naar de kleine en middelgrote bedrijven in België.

Octovizor connecteert naar alle mogelijke boekhoudpakketten en integreert met tal van andere ERP providers om zo je data te bundelen op één platform.  Op die manier stroomt de informatie niet alleen sneller door maar brengen we ook mensen samen rond één gemeenschappelijk platform.  Op die manier zorgen we ervoor dat mensen beter focus kunnen houden op hun processen en minder tijd moeten steken in het verzamelen van de relevante cijfers.

Naast een financiële module, die vooral gericht is op de resultaatrekening en balans van de onderneming, bieden we ook een sales module aan om een beter overzicht te krijgen op je verkopen.  Deze bevat eveneens een budget en forecast gedeelte waardoor je je actuele gegevens in één oogopslag kan vergelijken met wat je verwachtingen waren.  Door de uitgebreide mogelijkheden ben je instaat om sneller een nieuwe voorspelling te maken met bijgestuurde reële cijfers.

Octovizor beschikt eveneens over een cashflow en cash forecasting module die u een zicht biedt op waar je staat met je financiële middelen.

Deze eerste bouwblokken zijn nog maar een begin.  Octovizor heeft nog tal van andere bouwblokken in petto om u als bedrijfsleider, financieel directeur of  departementsverantwoordelijke bij te staan met de juiste informatie.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.

BlueOctopus_web_profile-31

Welkom bij Blue Octopus

Na heel wat denkwerk, ontwerpen en bouwen is het schip eindelijk te water.
Iwan Vandaele en Jorn Van den Driessche hebben besloten om hun krachten te bundelen en samen de markt op te gaan met een duidelijke missie.

“We vinden bij Blue Octopus dat dashboards en rapportering, samen met de automatisatie van budgettering ter beschikking moet komen voor iedereen.  Enkel op die manier kan een bedrijfsleider sneller en beter inspelen op de veranderende omgeving van vandaag. “, aldus Iwan.
“Vandaag is de CFO en/of zaakvoerder van een KMO nog te veel bezig met het bij elkaar zoeken en plakken van alle cijfers in plaats van het analyseren van de informatie.  De bedrijfsleider moet vooral focussen op het runnen van z’n business op basis van die informatie ” vult Jorn aan.

Jorn en Iwan willen mensen uit verschillende afdelingen samen brengen rond één informatieplatform, waardoor er een uniek zicht op de data ontstaat die door iedereen kan gedeeld worden.  Op die manier komt er één waarheid naar boven en beschikt iedereen binnen de onderneming over de juiste informatie om z’n processen beter te sturen.

Door de combinatie van een krachtige analyse en een snelle ontwikkeling zorgen Jorn en Iwan ervoor dat ook uw data binnen de kortste keren wordt omgezet in een stroom aan informatie.  Samen bundelen Iwan en Jorn meer dan 15 jaar ervaring rond rapportering, dashboarding en analyse om jou beter bij te staan in je departement of bedrijf.